SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın himayelerinde, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hayata geçirilen 55 Köy Okuluna Spor Malzemesi Yardımı Projesi kapsamında Samsun ve ilçelerinde belirlenen 55 köy okuluna spor malzemesi yardımının yapılmaya başlandığı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilk olarak 19 Mayıs ilçesinde bulunan Kösedik ile Kuşkayası ilkokul ve ortaokuluna futbol, basketbol ve voleybol topu, dart, bocce, atlama ipi, badminton topu ve raketi ile masa tenisi raketi ve topu hediye edildiği belirtildi.

Bakan Kılıç, tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da okullara spor malzemesi yardımı yapıldığını, spora başlama yaşını en alt seviyelere çekmeye ve öğrencilere sporu aşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Samsun'da 2015 yılında başlattıkları Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi'nin büyük ilgi gördüğünü anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Projeye bu yıl da devam ediyoruz. Bu proje sayesinde binlerce minik öğrenci yüzmeyi öğrendi. Okullara spor malzeme yardımı yapmamızın altında yatan temel neden de sporu bir yaşam tarzı haline getirmek. Sağlıklı bir toplumun spor yapan bireylerden oluştuğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol kapsamında ilkokullarda tarama yaparak gizli yetenekleri de keşfedeceğiz. Her spor branşında eğitim alan bu öğrencilerimizin içinden yetenekler çıkacak ve olimpiyatlarda Türkiye'ye madalya kazandıracak. Buna inancım tam."