KASTAMONU (AA) - Baba mesleği bıçakçılığı 72 yaşına gelmesine rağmen bırakmayan Kadir Gül, günde kazandığı 15-20 lirayla 4 kişilik ailesinin geçimini sağlıyor.

Kastamonu'da yaşayan Kadir Gül, çocukluğu ve gençliğini bıçakçılık yapan babasının yanında geçirdi. Uzun yılar babasıyla bıçakçılık yapan Gül, 27 yıldır da işini tek başına sürdürüyor. Gül, ekonomik nedenlerle iş yeri kiralayamayınca sokağa kurduğu bir tezgahta bıçak bilemeciliği yaparak işini sürdürmeye çalışıyor.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bıçakçılığın kendisine dededen kalan bir meslek olduğunu belirterek, işini severek yaptığını söyledi.

Bıçak yapmak ve bilemenin kolay bir iş olmadığına işaret eden Gül, "İşimi çok seviyorum ama kazancımız az. Günde 15-20 lira kazanıyorum. Buradan kazandığım parayla 4 kişilik aileme bakıyorum." dedi.

En çok işin Kurban Bayramı döneminde olduğunu anlatan Gül, "Bu dönemde sabah saatlerinden gecenin yarısına kadar çalışmaya devam ederiz. Kurban Bayramı ve sonrasındaki günlerde günlük 50 lira civarında kazanabiliyorum. Diğer zamanlarda ise yarısından da az kazanılabiliyor." diye konuştu.

Gül, mesleğinde eskiden daha çok para kazanıldığını vurgulayarak, kazançlarının ciddi şekilde düştüğünü, ekmek parasını ancak çıkartabildiklerini kaydetti.