RİZE (AA) - Rize'de 8'incisi düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" sona erdi.

Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince düzenlenen ve dün başlayan şenliğin ikinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. 

Bazı vatandaşların mangal yakıp horon oynadığı şenlikte, kimi vatandaşların naylon ve şambrellerle yaylada az kalan karda kaymaya çalıştığı gözlendi. Şenlikte, bayanlar ve erkekler kategorisinde kar üstünde halat çekme yarışı yapıldı. Kadın yarışmacılar, halata asılırken oldukça zor anlar yaşadı.

Yarışmaya yaylada görevli olarak bulunan 112 Acil Servis ekiplerinin de katılması ilginç görüntüler oluşturdu. Kardan adam yarışması ise karın az olması nedeniyle iptal oldu. 

Dağcılık Federasyonu dış ilişkiler kurul üyesi Hasan Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yapılan aktivitenin turizme çok ciddi katkılar sağladığını belirterek, "Sadece il dışından gelen insanlar değil bölge insanımızın da doğayla barışmasına vesile oluyor" dedi.

Bu sene karın az olduğunu ifade eden Önder, şunları söyledi:

"Bu mevsimlerde genellikle kar 2 bin metrenin üzerinde oluyor ama yine de karın keyfini yaşayan insanlar da var. Önemli olan tulumun ezgilerini dinlemek. Doğanın içinde coştukça coşmak çok önemli. Doğanın üzerinde baskı yapmadan kullanmak çok önemli. Ayder yaylasında bir çok otelimiz var. Yıl boyu bunlar hizmet vermektedir. Sadece tulumla veya karla coşmak değil farklı farklı aktiviteler olması gerekiyor. Kar yürüyüşü olabilir. Zipline gibi aktiviteler var. İnsanlar doğanın içinde bu güzelliği yaşaması lazım. Yapılan her etkinlik bölgemizin lokomotifine katkılar sağlamaktadır."

Şenliğe katılan Süreyye Akyol ise Trabzon'dan geldiğini ifade ederek, "Etkinliği uzun yıllardan beri takip ediyorum. Bu etkinliğe katılmak için her yıl geliyorum. Burada çok eğleniyoruz. Geçen yıla oranla biraz kar az. İlk geldiğimizde kardan adam ve kayamayacağız diye çok korktuk ama yine de hepsini yaptık" diye konuştu.

- Kar üstünde lahana keyfi

Şenlik alanında bazı vatandaşlar kar üzerinde yaktıkları ateş üzerinde yöresel lahana yemeği pişirdi.  

Mehmet Demir, sabah erkenden yaylaya geldiğini belirterek, "Ailece burada eğlenmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da karın üzerinde ateş yakarak lahana pişiriyoruz. Bu sene biraz kar az ama yine de iyi sayılır" ifadelerini kullandı.