GÜMÜŞHANE (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Baş Foto Muhabiri Cem Özdel, Gümüşhane Üniversitesi'nin düzenlediği etkinlikte öğrencilere tecrübelerini aktardı.

Gümüşhane Üniversitesi Fotoğraf Kulübü tarafından (GÜFOT) Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi amfisinde gerçekleştirilen "Haber Fotoğrafçılığı" konulu söyleşiye, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Salih Güran, GÜFOT üyeleri, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Fotoğraflardan oluşan sunum eşliğinde tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Özdel, “Foto muhabiri, önceliği fotoğraf çekmek olan gazetecidir. Foto muhabiri spor, siyaset, foto röportaj, manzara fotoğrafı gibi bütün fotoğrafları çeker. Foto muhabirliğini diğer fotoğrafçılardan ayıran nokta ise foto muhabirinin öncelikli teması insandır. Bizim fotoğraflarımızda insan unsuru olur.” dedi.

Söyleşide birçok savaş bölgesinde bulunduğuna değinen Özdel, şöyle devam etti:

"Foto muhabirleri ve kameramanlar insanların koşarak kaçtığı yerlere koşarak giden insanlardır. Keyifli ve riskli bir iş yaptığımı düşünüyorum. Arap baharı döneminde Tunus’tan başlayıp Libya, Mısır ve Halep olmak üzere birçok bölgede bulundum. Basın fotoğrafçılığında da en büyük belge fotoğraftır. Bir kare fotoğrafın sayfalarca habere etkisi var. Bir fotoğraf size o kadar çok şey anlatır ki siz bunu, sayfalarca yazarak anlatamayacağınızı bir kare fotoğraf ile anlatabilirsiniz."

Gazetecinin en önemli belgesinin çektiği fotoğraf ve videosu olduğunu vurgulayan Özdel, “Dünya basını fotoğrafı Türkiye’den çok daha önce keşfetti ama artık Anadolu Ajansı olarak 'anadolu images' diye bir platform üzerinden fotoğraflarımızı dünyaya servis ediyoruz. Anadolu Ajansı, 150 ülkede 200’e yakın kadrolu foto muhabiri ile çalışıyor.” ifadelerine yer verdi.

Söyleşinin ardından Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Salih Güran tarafından Özdel’e plaket sunuldu.