GİRESUN (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu 16. toplantısı 25 Kasım Salı günü Giresun'da yapılacak.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann ile basın toplantısı düzenledi.

Lehmann, burada yaptığı konuşmada, Kerim Aksu'nun bir kaç ay önce Brüksel'de kendilerini ziyaret ederek bir sonraki toplantının Giresun'da yapılması için kente davet ettiğini söyledi.

Giresun'un AB standartlarında şehir olduğu algısıyla başkanın davetini kabul ettiklerini ifade eden Lehmann, "Ben Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi'nin bir üyesiyim ve Türkiye Çalışma Grubunun başkanıyım. Biz yerel yöneticiler olarak burada bir meclis oluşturuyoruz Avrupa seviyesinde bizim temsil ettiğimiz yönetimler ulusal değil yerel oluyor" dedi.

Lehmann, kendisinin Alman olduğunu ancak Almanya'nın Saksonya bölgesini temsil ettiğini dile getirerek, "Birleşik Krallık'tan arkadaşlarım tüm Birleşik Krallığı değil İskoçya'yı temsil edebiliyor. Biz bu yapı içerisinde Avrupa seviyesinde bir meclis oluşturup Avrupa Birliği'nin çalışmalarına katkı veriyoruz, kararlarına katkı veriyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Aksu ise bölgede çok üst düzey toplantı yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 25 civarında belediyenin ve Avrupa Birliği'nden 10'un üzerinde katılımcıyla, belediye başkanlarımız, parlamenterlerimizle Avrupa Birliği sürecinde yerel yönetimlerin önemi, sürdürülebilir ekonomileri ve sosyal hayatı kadınların iş hayatındaki yerleriyle ilgili bir takım görüşmeler yapacağız."