Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Greg Hicks, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un Türkiye’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacağını söyledi.
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr. adına ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Yzb. Greg Hicks açıklama yaptı.
Hicks, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr’nin, İncirlik Hava Üssü’nde görevli ABD’li personeli ziyaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldiğini hatırlatarak, Genelkurmay Başkanı Dunford, ziyareti kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile de bir araya geleceğini ifade etti. Hick, Orgeneral Dunford görüşmelerinde, "Türkiye’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacak; IŞİD’e karşı mücadele kapsamında İncirlik’ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığımızın ve Türkiye’nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacak" ifadesini kullandı.
(İHA)