ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Satranç Topluluğunca "Zeki Hamleler-7" adıyla satranç turnuvası düzenlendi.

AÇÜ Şehir Yerleşkesinde gerçekleştirilen ve 23'ü erkek 15'i kadın 38 sporcunun katıldığı turnuvada, Satranç İl Temsilcisi Saffet Çakmak ve Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Turan Aksakal hakem olarak görev aldı.

Turnuvanın ilk gününde 4 tur, ikinci gününde 3 tur şeklinde yapılan karşılaşmalar sonunda erkekler kategorisinde birinciliği İbrahim Sami Turan, ikinciliği Cihat Asma, üçüncülüğü ise Salih Kamar elde etti. Kadınlarda ise Gülcan Şahin birinci, Kübra Çelik ikinci, Nesime Eroğlu ise üçüncü oldu.

Satranç Topluluğu Başkanı Salih Kamar, aktif üye sayılarının 72 olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz bünyesinde satranç turnuvaları düzenlemektedir. Artvin il merkezinde ilkokul, ortaokul ve liseleri de ziyaret ederek bu okullarda da satranç sporunun yaygınlaşması için çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrıca Satranç İl Temsilciliği ile işbirliği halindeyiz. Temsilcilik tarafından düzenlenen hakem ve antrenör kurslarına arkadaşlarımızı yönlendirmekteyiz. Bu tür faaliyetlerde yanımızda olarak bizlere desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Duman olmak üzere Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kaya Erdem'e, Satranç İl Temsilciliğine ve topluluğumuzun kurucu akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Turan Aksakal'a müteşekkiriz."