Belindeki beylik tabancasını çıkaran İsmail Demir, kardeşine ve o sırada olay yerinde bulunan yengesi 36 yaşındaki Seyide Demir'e kurşun yağdırdı

 Adana'nın Ceyhan ilçesinde, polis memuru İsmail Demir, para yüzünden tartıştığı kardeşi Hüseyin Demir ve yengesi Seyide Demir'i tabancasıyla vurarak öldürdü. 1 yıl önce şans oyunundan 500 bin TL para kazanan ve parası bitince borca giren polis memurunun, süt ve yoğurt satarak geçimini sağlayan kardeşi ile ineğini satıp parasını kendisine vermediği için tartıştığı ileri sürüldü.

Olay Adana'nın Ceyhan ilçesi Çataklı Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı avlu içinde 2 ayrı evde komşu olarak oturan biri 2 çocuk babası 44 yaşındaki polis memuru İsmail Demir ile 2 çocuk babası kardeşi 41 yaşındaki Hüseyin Demir, gece kapı önünde para meselesi yüzünden tartışmaya başladı.

'İNEĞİNİ SAT, BEN ALMIŞTIM'

İddiaya göre Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan İsmail Demir'e 1 yıl önce şans oyunundan 500 bin lira ikramiye çıktı. Demir ikramiyesini aldıktan sonra kardeşine geçimini sağlaması için inek alarak yardım etti. Aynı avlu içinde babadan kalma arazideki evde oturmaya başlayan Demir, oturdukları evin etrafına da duvar ördürdü. Komşularının iddiasına göre kumar oyunlarına meraklı olan İsmail Demir'in parası kısa sürede tükendi. Önce otomobilini ardından da babasından kalma arsalarını satan polis memuru borçlarını ödeyemedi. Bunun üzerine kardeşine, "İneğini sat ve parasını bana ver" dedi.

'SATMAM DEYİNCE CİNNET GETİRDİ'

Hüseyin Demir ağabeyine geçimini ineklerinden aldıkları sütü sağarak ve yoğurt yaparak sağladığını belirterek satmaya yanaşmadı. Ağabey bu kez de "Evin etrafına yaptırdığım duvarın parası ver" diyerek kardeşinden tekrar para istedi. İki kardeş arasında para meselesi yüzünden husumet çıktı.

İki kardeş, aynı konudan dolayı karşılaştıkları kapı önünde yeniden tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki beylik tabancasını çıkaran İsmail Demir, kardeşine ve o sırada olay yerinde bulunan yengesi 36 yaşındaki Seyide Demir'e kurşun yağdırdı. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan karı-koca kanlar içinde yere yığılırken, Demir ise olay yerinden kaçtı.

TESLİM OLDU

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri, iki çocuk sahibi Hüseyin-Seyide Demir çiftinin öldüğünü belirledi. Demir çiftinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürülürken, olay sırasında çocukların evde olmadığı öğrenildi.

Bir müddet saklanan İsmail Demir, daha sonra jandarmaya teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.