Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Ahmet Ümit’in ismi, Şirehan Hotel’in 134 numaralı odasına verildi.
Çocukluk yıllarının eski Şirehan sokaklarında geçtiğini ifade eden Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit, “Doğup büyüdüğüm şehrimde, ismimin böylesi önemli bir tarihi mekanda yaşayacak olmasının heyecanını ve gururunu bir arada yaşıyorum” dedi.
Gaziantepli ünlü Roman Yazarı Ahmet Ümit’in ismi, tarihi İpek Yolu üzerinde kurulu bulunan dünyanın en büyük kervansaray oteli Şirehan Hotel’in 134 numaralı odasına verildi.
2.Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali kapsamında gerçekleştirilen törende Yazar Ahmet Ümit, isminin atfedildiği odanın açılışını Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ile gerçekleştirildi.

"KÜLTÜR ELÇİMİZ"
Festivale katılan yerli ve yabancı konukların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep ve Ahmet Ümit arasında asla kopmayacak çok farklı duygusal bir bağ olduğuna dikkat çekti.
Gaziantep’in Ahmet Ümit ile Ahmet Ümit’in de Gaziantep ile her zaman gurur duyduğunu dile getiren Tahir Tekin Öztan, şunları söyledi:
“Otelimizde kültür elçimiz Ahmet Ümit’in ismini taşıyacak özel bir oda tasarladık. Aslında bu odanın açılışını yapmakta çok geç kaldık ama bu geç kalmışlığın neresinden dönersek kardır diye düşünüyorum. Kendisi çok sevdiği memleketinde çok daha değerli şeylere layık. İnşallah ilerde onun ismini geleceğe taşıyacak çok daha güzel ve kalıcı eserlere imza atılır.”

"BURADA OYNARDIK"
İsminin Şirehan Hotel’in 134 numaralı odasına verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Ahmet Ümit ise şöyle konuştu:
“Daha önce İstanbul ve İzmir’de iki otel’in odasına ismim verilmişti. Ama burası kendi şehrim olduğu için farklı bir anlam taşıyor. Şirehan benim çocukluğumun geçtiği yer. Biz burada koşar, burada oynardık. Bu nedenle böyle bir mekanda bana oda verilmesi benim için gurur ve onur kaynağıdır. Sevgili Tahir arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.”
(İHA)