SAMSUN (AA) - Havza Belediyesince, Kevser Akıllı Park’ta yapılan çevre düzenlemeleri sırasında 70 yıllık çınar ağacını kesmemek için kamelyayı ağaç içerisinde kalacak şekilde yaptılar.

İlçe merkezindeki en önemli sosyal yaşam alanı sayılan Kevser Akıllı Park’ta çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

Çalışmalar sırasında gelen talepler doğrultusunda gölgelik alan oluşturmak için kamelya yapılmak istenen alanda yaklaşık 70 yaşında olan bir çınar ağacının olması nedeniyle kamelyanın çatı kısmı ağaca zarar verilmeyecek şekilde çevresine yapıldı.

Çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, parkın ilçenin en önemli sosyal yaşam alanlarında olduğunu anımsatarak, yapılan düzenlemelerde halkın görüş ve önerilerinin de dikkate alındığını söyledi.

Başkan İkiz, "Çevre düzenlemeleri kapsamında halkımızdan gelen talep üzerine bu alanda kamelya inşa etme kararı alındı. Fakat alanda bulunan çınar ağacına zarar vermemek adına kamelyanın çatısını ağaca zarar vermemek adına ağaç içerisinde kalacak şekilde yaptık. Havza Belediyesi olarak çevreci yaklaşım ile göreve geldiğimiz günden bu güne 70 bin ağaç dikimi yaptık. Bunun yanı sıra parklarımızda yüz binler ile ifade edilen süs bitkisi ile Havza'nın yeşil dokusuna katkıda bulunduk." dedi.