SAMSUN (AA) - 19 Mayıs ilçesinde AK Parti 70. İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

19 Mayıs Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıya 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı İrfan Kalaycı, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Salih Çelik ve çok sayıda partili katıldı.

Topaloğlu, yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi sonra ilk kez toplandıklarını hatırlatarak, toplantılarının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Vatanın birliği, bütünlüğü ve gelecek yüz yıllara emin adımlarla kararlı bir şekilde yürümesinin önemine vurgu yapan Topaloğlu, "Allah'a hamd olsun, görüyoruz ki aziz Türk milleti, AK Parti teşkilatlarımızın her ferdi bu vatana kanlarıyla, canlarıyla her şeyleriyle sahip olduklarını ortaya koyuyor. Aziz milletimizin, kutsal değerlerimizin bölünmez bütünlüğü üzerinde hesap yapanların bilmesi gereken şey, aziz Türk milletinin sahip olduğu güçlü birliktelik, inanç ve imandır. Bu olduğu sürece asla hedef ve emellerine ulaşamayacaklardır." dedi.

AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Kalaycı ise FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine hep birlikte sokaklara çıktık. Kaymakam, garnizon komutanı ve emniyet amirimizle 'neler yapabiliriz' diye görüştük. Daha sonra da 15 Temmuz Millet Meydanı'nda düzenlenen birlik ve beraberlik mitinglerine katılmaya devam ettik. Allah birlik ve beraberliğimize kast edenlere fırsat vermesin." ifadelerini kullandı.

AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Çelik de Türk milletinin 15 Temmuz sözde darbe girişiminde devletin zor anlarında birlik olma becerisini gösterdiğini vurgulayarak, "Türk milletini böyle sözde darbeler yıkamaz. Söz konusu vatan olduğunda gerisi teferruattır. Bizi yıkmaya çalışan dış güçlere boyun eğmeyeceğimizi dünyaya bir kez daha göstermiş bulunuyoruz." diye konuştu.