SAMSUN (AA) - AK Parti Bafra ilçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Bafra Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantı, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlarla ilgili sinevizyon gösterimiyle başladı.

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Birkaç hafta önce Brezilya halkının Türk bayraklarıyla sokaklara çıktığını anlatan Göksel, "Nasıl ki Cumhuriyetin kuruluşunda herkes Türkiye'yi örnek aldıysa, istiklal ve özgürlük mücadelesine başladıysa şimdi de Türk milletini örnek alarak darbelere karşı insanlar direnmeye başladı." diye konuştu.

Davalarının bin 400 yıldır devam eden bir medeniyetin devam etme davası olduğuna dikkati çeken Göksel, "Yüz sene önce 'bu davayı bitirdik' diye Avrupa sevindi. Şimdi Lozan konuşulmaya başlandı. Biz altı yüz yıl medeniyet dağıtmış dedelerinin torunlarıyız. Biz dünyaya adalet dağıtmış dedelerinin torunlarıyız. Osmanlı'nın adaleti hala dünyada konuşuluyor." ifadelerini kullandı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de devlet olmasa ne din, ne de insanlığın yaşanabileceğini vurguladı.

Darbe girişiminin ana temelinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına son vermek olduğuna dikkati çeken Şahin, "77-78'li yıllarda başlayan Afganistan, Irak ve sonrasında da Suriye gibi bir kardeş kavgasına Türkiye'yi dahil etmek ve iç savaşa sokmanın çabası içindelerdi." dedi.

AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ise 15 Temmuz'un önemli bir tarih olduğunu belirterek, ilçe meydanının isminin artık "15 Temmuz Şehitler Meydanı" olduğunu kaydetti.