BOLU (AA) - AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Türkiye'nin toplama bir anayasa ile yönetildiğini belirterek, ülkenin yeni ve demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Doğanay, yaptığı açıklamada, komisyon masasından kalkan CHP’nin tavrının kendileri için sürpriz olmadığını vurguladı.

CHP’nin yeni bir anayasa istemediğini ileri süren Doğanay, şöyle konuştu:

"CHP eski genel başkanının geçen hafta bir açıklaması var. Sayın Deniz Baykal çok net bir şekilde özetledi. Öncelikle bu manada çok fazla bir söz söylemeye de gerek yok. Hangi noktaya geldiği bugün hangi değerleri savunduğunu da ortaya koydu. Bunu koyan kişide ben değilim, çok uzun yıllar ülkemize hizmet etmiş aynı zamanda CHP’nin genel başkanlığını yapmış birisi bunu söylüyorsa, bugün orada bulunan herkes ama herkes çok iyi düşünmeli."

Doğanay, sivil anayasanın Türkiye'nin olmazsa olmazı olduğuna işaret ederek, "Ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Olmazsa olmaz. Artık o darbe dönemlerinin anayasasıyla bugün artık ülkeyi yönetmenin ne kadar zor olduğunu, bu noktada ne kadar sıkıntılar çektiğini geçmişe baktığımız zaman hep beraber yaşadık. Toplumun tüm kesimleri bu anayasadan sıkıntı çekti. Çünkü sağcısı da solcusu da kısaca hepimiz çektik artık. Toplama bir anayasayla yönetiliyoruz. Tamamıyla TBMM'nin hazırlamış olduğu yeni, demokratik bir anayasaya ihtiyaç var" ifadesini kullandı.