ORDU (AA) - AK Parti Fatsa ilçe teşkilatı, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Sercan Öklük'ün (25) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve beraberindekiler, Evkaf Mahallesi'nde şehit ailesinin evi önünde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin ve milletin birliği, beraberliği için yoğun bir mücadele verildiğini belirtti.

Doğu ve Güney Doğu'dan gelen şehit haberleriyle üzüldüklerini ifade eden Uçar, "AK Parti'nin kuruluşundan bu yana beraber siyaset yaptığımız Nihat Öklük’ün oğlunun şehit olması bizleri derinden sarstı. Şehidimiz ayrıca partimizin gençlik kollarında görev yapmıştı. Biz de bu acıyı paylaşmak için şehidimizin babasına yönetim kurulumuzda yer alan arkadaşlarımızla birlikte taziye ziyaretinde bulunduk." dedi.

Uçar, şehitlerin ülkenin geleceği için en büyük fedakarlığı yapan insanlar olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Onlar bu ülke için canlarını gözlerini kırpmadan feda ettiler. Ben Şırnak şehidimiz Sercan Öklük’ün babasına, annesine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. İnşallah hükümetimiz bu terörün sonunu getirecektir. Hükümetimiz yıllardır terörü bitirmek için mücadele veriyor. Bu operasyonların sonu gelecektir ve bence artık bunların sonu da geldi. İnşallah terör ülkemizde bitecek ve vatanımız rahat bir nefes alacaktır."

Şehidin babası Nihat Öklük ise hiç kimseden bir beklentisi olmadığını belirtti.

Şehit oğlu için herkesten sadece bol bol dua etmesini isteyen Öklük, "Hayatta hiçbir zaman oğlumdan yana kimseden bir beklentim yok. Benim oğlum vatan uğruna şehit düştü. Zaten elimizden duadan başka bir şey gelmez. Ülkemizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun." diye konuştu.

Şırnak merkeze bağlı Bestler-Dereler bölgesinde arazi arama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.