ZONGULDAK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ankara'daki  terör saldırısına ilişkin, "Bu hainlerin, istikrar olmasın, seçim sıkıntıya düşsün ardından hükümetler kurulamasın ve Türkiye eskiden olduğu gibi o istikrarsız günlere geri dönsün, amaçları budur" dedi.

Üstün, partisinin Devrek İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ne az bir sürenin kaldığını, 7 Haziran sonrasında iyi bir oy oranı almalarına karşın, seçim sisteminin azizliğinden dolayı tek başına iktidar olamadıklarını belirterek, "Seçim sonrasında da partimiz koalisyon kurmak adına elinden gelen her gayreti gösterdi. Maalesef koalisyon kurulamadı. Seçim hükümeti oluşturuldu. Ardından seçim çalışmalarına başlandı" diye konuştu. 

Üstün, seçimlerin ardından gerçekleştirilen kongreyle partilerinde kadro tazelenmesi ve yenilenmesi yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir kurumsal tazelenmeye de gittik. Partimizi 2001'de 'üç şeyle mücadele edeceğim' diye yola çıktı. Bunlardan biri yoksullukla mücadeledir. Yoksullukla ciddi bir mücadelemiz var. İkincisi yasaklar. Bir sürü anlamsız yasaklar vardı. Bunları kaldırdık. Bir de 'yolsuzlukla mücadele edeceğiz' diye yola çıktık. Partimiz kurumsal bir cevap verdi. Siyasi Erdem ve Etik Kurulunu kurarak. AK Parti'lilerin sözü senettir. Vatandaşlarımız bilirler ki AK Parti kolay kolay söz vermez. Belediye başkanımız, milletvekilimiz ve genel başkanımız bir söz verdiyse yerine getirilecek anlamına gelir. Başbakanımızın 4 Ekim'de vermiş olduğu taahhütler de müthiş bir yankı buldu, sevinçle karşılandı. "

- Ankara'daki terör saldırısı 

Ankara'daki terör saldırısının Türkiye'nin istikrarına karışı yapıldığına vurgu yapan Ayhan Sefer Üstün, şöyle devam etti:

"Saldırıyı lanetliyoruz. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Dün Başbakanımızın talimatıyla yaralıları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Türkiye seçime giderken böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması, bunun birliğine, dirliğine ve istikrarına saldırı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu Türkiye'ye yapılmış saldırıdır. Çünkü, 'Türkiye istikrar kazanayım' diye seçime gidiyor. Bu hainlerin, istikrar olmasın, seçim sıkıntıya düşsün ardından hükümetler kurulamasın ve Türkiye eskiden olduğu gibi o istikrarsız günlere geri dönsün, amaçları budur. Bu hainlerin kurmuş olduğu tuzakları boşa çıkartmak adına önümüzde iyi bir 15 günümüz var. Bu süre içerisinde uyumak, dinlenmek bize haram olsun."

- "Mitinglerimizin formatını değiştiriyoruz"

 Daha sonra Devrek Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ertan Civak'ı ziyaret eden Üstün, seçim sürecinin kardeşlik havasında yürürken Ankara'da terör saldırısının yaşandığını belirterek, "Teröristler Türkiye'yi ve Ankara'yı can evinden vurdular. Terörü şiddetle lanetliyoruz. Bir süre yasımızı tuttuk, tutacağız da" dedi.

Üstün, 16 Ekim'e kadar mitinglerini iptal ettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Mitinglerimizin formatını değiştiriyoruz. Bursa mitingini daha sonra Ankara ardından yapacağımız İzmir mitinginin formatları 'barış ve demokrasi mitingi' şeklinde olacak. Bu zor zamanda birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi huzurumuzu muhafaza etmemiz lazım. 'Tamamen iptal edilemez miydi?’ diye bir soru gelebilir. O zamanda teröristlerin belki de istedikleri olur. Teröristler, hayatın olağan akışını tersine çevirmek, kaos ortamı oluşturmak ve sanki Türkiye yönetilemez bir ülkeymiş gibi bir hava vermek istiyor. Biz normal işlerimize, günlük işlerimize döneceğiz. Bunu yapmak zorundayız." 

Önlerinde çok önemli bir seçim olduğuna dikkati çeken Üstün, "Bizler de siyasi çalışmalarımızı ölenlere ve yaralılara saygı çerçevesinde sürdüreceğiz. Aksi takdirde her şeye 'stop' dersek ve durdurursak o zaman tam da teröristlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Türkiye'de onların istediği ortam doğar. Biz acımızı, yasımızı çekeceğiz ama yine günlük hayatımıza da devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Üstün, Ankara'daki saldırıda yaralananlarla ilgili her şeyin yapıldığını, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine de hükümetin sahip çıktığını vurguladı.