SAMSUN (AA) - AK Parti Vezirköprü genişletilmiş ilçe danışma toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen toplantı, 15 Temmuzu anlatan video gösterimiyle başladı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi değil, Türkiye'yi ele geçirme harekatı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, milletin vatan sevdası ve Allah'ın yardımıyla darbe teşebbüsünün önlendiğini dile getiren Göksel, "Yani darbeye darbe yapıldı. Bazı laflar var, 'darbede ikinci dalga olacak' diye. Korkmayın, ikinci bir darbe girişimine cesaret edemezler. Milletimiz, haberi olmayan bir darbeyi bertaraf ettiyse şimdi herkes bir beklenti içerisinde ve hazırlıklı. Yapılacak en ufak bir teşebbüste anında cevabı verecektir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan da, 15 Temmuz ve sonrasında ciddi mücadele verdiklerini, ülke genelinde olduğu gibi Vezirköprü'de de birlik ve beraberlik ruhunu yansıttıklarını anlattı.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Türkiye üzerinde dış güçlerin oynadıkları oyunları unutmamak gerektiğini belirterek, "Özellikle ABD, Suriye ve Irak’ta olduğu gibi birilerini piyon olarak kullanarak ülkemizde aynı senaryoyu yaşatmaya çalıştı ancak bütün bu oyunlar halkın iradesinin önüne geçememiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.