SAMSUN (AA) - AK Parti Havza İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Havza Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin ülkedeki kalkınma hamlesini hızlandıracağını dile getiren Göksel, bunun da Türkiye'nin daha hızlı büyüyeceği anlamına geldiğini söyledi.

Parlamenter sistemin artık Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayamadığına işaret eden Göksel, "Karar almada önümüze sürekli engeller çıkıyor. Başkanlık sisteminin en önemli özelliği karar alma mekanizmasının hızlı şekilde işletilmesidir." dedi.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi teklifinin ilgili makamlarca hazırlanıp TBMM'ye sunulacağını belirten Göksel, şunları kaydetti:

"TBMM'den 330 oy da çıksa 367 de çıksa, her halükarda milletimizin onayına gidilecek. Biz yeni anayasayı ve başkanlık sistemini yalnızca ülkemizin yeni bir sisteme geçmesi için değil, ülkemizin daha da gelişmesi ve büyümesi için istiyoruz. İnanıyoruz ki yeni anayasa için yapılacak referandum sonucunda milletimizin özgür iradesi, Türkiye'nin büyümesine ve hızla gelişmesine katkı sağlayacak oyu kullanacaktır. Ülkemiz büyümeye devam ediyor. Bu büyümeyi 15 Temmuz’da durdurmak istediler ama başaramadılar. Yerelde ise belediye başkanlarımız işlerinin başlarında, hizmetlerine devam etmekte."

Toplantıya Havza Belediye Başkan Vekili Recep Akça, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan ile partililer katıldı.