KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Mezhep ve ırk farklılıkları kavga nedeni olamaz. Gelin, Müslümanlar olarak kendi göbeğimiz kendimiz keselim. Başkalarını işlerimize karıştırmayalım." dedi.

Şahin, Ovacık ilçesi Çatak köyünde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu söyledi.

İslam aleminde şu anda bu iki duygunun da yaşanamadığını ifade eden Şahin, Türkiye'nin bunu sağlamak için şu anda önderlik yaptığını belirterek, "Biz bayraktarlık yapmış bir ecdadın, Osmanlı'nın torunlarıyız. Hala çoğu Müslümanların umudu Türkiye'dir" diye konuştu.

İstanbul'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi Toplantısı'na değinen Şahin, şunları kaydetti:

"Anlaşmazlıklar var. 'Sen şu mezheptensin, şu bu mezhepten, sen şu ırktansın, bu o ırktan...' Mezhep ve ırk farklılıkları kavga nedeni oluyor. Cumhurbaşkanımızın orada söylediği 'Ben ne Sünniyim ne Şii, ben Müslümanım' demesi çok önemlidir. Bu farklılıkları ortadan kaldıralım. Mezhep ve ırk farklılıkları kavga nedeni olamaz. Gelin Müslümanlar olarak kendi göbeğimizi kendimiz keselim, başkalarını işlerimize karıştırmayalım. Şu anda İslam coğrafyası sıkıntılar yaşıyor ama inşallah bunlar geride kalacak. Onun için mutlaka şuurlanmaya ihtiyaç var. Şu mübarek ramazan ayının şuurlanmaya vesile olmasını niyaz ediyorum. En huzurlu coğrafya İslam coğrafyası olması lazım."

Köylülerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinleyen Şahin, daha sonra Ankara'ya hareket etti.