KASTAMONU (AA) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ile kendisi arasında yaşananların kentte sık sık gündeme getirildiğini belirterek, "Tavsiye ediyorum inşallah başka bir yerlerde bunları yapmaz. Herkes Kastamonu insanı gibi de mülayim olmaz." dedi.

Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Demir, Kastamonu'nun AK Partili 3 milletvekili ile gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Kentte, milletvekilleri arasında bir kopukluk varmış gibi gösterildiğini savunan Demir, "Bu laflar Kastamonu'ya zarar verir. Amacımız ilimize ve partimize hizmet için çalışmaktır." diye konuştu.

Siyasette önünü kesmek isteyenlerin bulunduğunu dile getiren Demir, "Benim siyasette bir daha olup olmama, ne ben, ne etrafımdakiler karar verebilir. Tek karar verecek Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu ülkenin cumhurbaşkanı ancak bu partinin lideridir." dedi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ile arasında yaşananların sık sık gündeme getirildiğini öne süren Demir, kişisel kimseyle hesabının olmadığını ancak kendisini rencide edecek duruma düşürecek kişiye, vali değil başbakan dahi olsa tavır alacağını dile getirdi.

Vali Günaydın'ın Kastamonu'ya hizmet etmek için görevlendirildiğini aktaran Demir, şunları söyledi:

"Bizler de seçilmiş vekilleriz. Ama, hatırlarsınız bir Kastamonu, Galatasaray maçına milletvekilleri olarak rica ettiğimiz halde seyircilerimizi almadı. Bu siyasiler olarak bizle vatandaşı karşı karşıya getirdi. Ben bir milletvekili olarak Kastamonu valisine 'Sayın valim rica ediyorum, yalvarıyorum, vatandaşlarımızı alalım, dışarıda bu taraftar bize küfür eder, siyasete küfür eder, belediye başkanına küfür eder' dedim. Yalvardım, kimse bilmiyor, 'yok alamam' dedi. İki tane milletvekili bir belediye başkanını vali bey hiç tınlamadı."

Maça alınmayan vatandaşların kendilerine küfür ettiğini iddia eden Milletvekili Demir, Vali Günaydın yüzünden küfre maruz kaldığını savundu.

"Benim için vali bitmiştir. İsterse altından kafese koysunlar vali benim için bitmiştir." diyen Demir, "Ben siyasetçiyim oradan gelecek lafın valiye gelmeyeceğini iyi biliyorum. Tavsiye ediyorum inşallah başka bir yerlerde bunları yapmaz. Herkes Kastamonu insanı gibi de mülayim olmaz. O gün o taraftar gene fazla bir taşkınlık yapmadı." diye konuştu.