SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Türkeli ilçesini ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet eden Maviş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü ve Hükümet Konağı hizmet binalarının bulunduğu yerlerden kaldırılarak, başka yerlere taşımayı planladıklarını söyledi.

Söz konusu binaların şehirle deniz arasında beton bir duvar oluşturduğunu ifade eden Maviş, "Türkeli ilçemizin Hükümet Konağı ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyacın da giderilmesi için çalışmalara başladık. Şu an yeni hizmet binası ile ilgili sayın valimiz ve ilçe kaymakamımız hazırlık çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Yer tespitinin ardından Hükümet Konağı projesi için gerekli ödenek alınarak, yapımına başlanacaktır."diye konuştu.

İlçedeki sağlık hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Maviş, şöyle konuştu:

"Türkeli ilçemizde, 12 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun bulunmaması nedeniyle Sinop il Sağlık Müdürlüğü ile görüşme sağladık, talimat verdik. Eski ambulansların yetersizliğini biliyorduk, yeni ambulansı ilçemize tahsis ettirdik. Tam teşekküllü ambulansımızı kıymetli hemşehrilerimize kazandırdık. İnşallah bir ambulans daha tahsis ettireceğiz. Türkeli Devlet Hastanemizde başka eksiklikleri de bulunmakta. Bizim kendi tespit ettiğimiz noksanlıklar oldu. Bu eksikliklerin giderilmesi hususunda çalışmalarımıza başladık, inşallah 15-20 gün içerisinde hastanemizin bazı temel eksiklikleri de giderilecek. Kimsenin ambulansa ihtiyacı olmasın, hastaneye ihtiyaç duyulmasın istiyoruz ancak biz vatandaşlarımızın sağlık gereksinimlerini düşünmek ve en iyi şekilde karşılamak zorundayız."