KARABÜK (AA) - Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu illerini kapsayan "AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Karabük Bölge" Toplantısı yapıldı. 

Karabük Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, genel seçimlerde Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa ulaşmayı arzu ettiklerini vurguladı.

Yeni Türkiye'yi inşa edecek Anayasa'yı, milletle beraber yapacaklarını vurgulayan Bilgin, şunları söyledi:

"Bu amaçla Genel Başkanımız ve Başbakanımız milletimizin çeşitli kesimleriyle bir araya geliyor. Partimizin tüm mensupları sahada çalışıyor. Bizler fert fert, birey birey çalışarak seçim çalışmalarımızı daha aktif ve planlı programlı çalışarak sürdüreceğiz. Bu bizim sadece millete karşı sorumluluğumuz değildir. Dünyadaki mazlum milletlere karşı da bir sorumluluğumuzdur. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderi haline gelmiştir. Bugün 2023 ve 2071'i planlıyorsak, bu AK Parti kadrolarının eseridir. Bize düşen görev, milletimize yaptığımız hizmetleri anlatmaktır."

Bilgin,  güçlü bir iktidarlar olduklarını dile getirerek, "Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz böyle devam ettikçe haziranda yapılacak seçimlerde Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa ulaşacağız. 2015 seçimlerinin temel tartışması başkanlık sistemidir. Bunun da yolu Anayasa'nın değişmesinden geçmektedir" ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise genel seçim hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

"İllerimizdeki seçimlerde milletvekillerinin tamamını alabilmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor" diyen Saylar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2015 seçimi bizim için çok önemli. Anayasa'yı değiştirmek için milletvekillerini firesiz almamız gerekiyor. Karabük'te payımıza düşeni alacağız. İki milletvekilini de alacağız.  Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da üzerine düşen görevi yapmak mecburiyetinde. Anayasayı değiştirmemiz artık elzemdir. Bizler doğru yoldayız. Biz bu davaya gönül verdik. Biz herkese hizmet ettiğimiz sürece ayakta kalacağız. Bize düşen görevleri yapmak zorundayız. Burada yol haritamızı belirleyeceğiz."

Konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'dan gelen partililer katıldı.