SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Siyaset Akademisi'nde 17. dönem "Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı"nın 8 Ekim Cumartesi günü başlayacağını bildirdi.

Başkan Göksel, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından 8 yıldır sürdürülen Siyaset Akademisi'nde 17. dönemin "Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı" olacağını, katılımcılara lisans ve lisansüstü seviyede eğitim verileceğini ifade etti.

Siyaset Akademisi'nde eğitim alan öğrencilerin gerek bürokraside gerekse siyasette etkin rol aldıklarını belirten Göksel, "Akademide eğitim almak bir ayrıcalıktır. Parti yönetimlerimizde ya da diğer unsurlarda seçim yaparken Siyaset Akademisi'ne katılmış olmak bir etkendir. Eğitim alan kişiye bu noktada bir farklılık kazandırmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Samsun Siyaset Akademisi'nde bu yıl 180 kişinin eğitim alacağını anlatan Göksel, şunları kaydetti:

"8 hafta sürecek eğitimlere 180 kişi başvuru yaptı. Bu eğitimler sonunda yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilere belgelerini vereceğiz. Eğitim programımız, Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'un vereceği açılış dersi ile 8 Ekim Cumartesi günü saat 19.00'da Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde başlayacak. Umuyoruz ki eğitim sonunda dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz ilerleyen süreçte yeni Türkiye'nin yapı taşı olur, Türkiye'nin siyasetine büyük katkı sağlarlar. Ülkemize ve Samsun'umuza hayırlı uğurlu olsun."