TOKAT (AA) - AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Turhal Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti.

Göçer, Fabrika Müdürü Faruk Altun ile bir süre görüştü. Pancar kampanyanın fabrika ve çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Göçer, Turhal Şeker Fabrikası'nın Tokat ekonomisinin lokomotifi olduğunu belirtti.

"Daha önceki ziyaretlerimizde arkadaşlarımızla yaptığımız paylaşımlarda bizim Tokat'taki siyasetimizin önceliğinin Turhal Şeker Fabrikası olduğunu ifade ettik. AK Parti teşkilatları ve AK Parti siyaseti olarak da bunun her zaman takipçisi olduk." diyen Göçer, ziyaretlerinde şeker fabrikası ile alakalı olarak kendilerine sürekli sorular sorulduğunu ifade ederek şunları dile getirdi:

"Geçmişte Tokat'ımızda sigara fabrikamızla ilgili olumsuz bir tecrübe olduğu için hemen her gelişimizde 'acaba Turhal Şeker Fabrikası da sigara fabrikasının akıbetine uğrar mı' diye arkadaşlarımız bazı endişelerini dile getiriyorlar. Biz de her seferinde 'biz varken asla Turhal Şeker Fabrikamız kapatılamaz' diye ifadelerimiz oldu. Tokat'taki çalışmalarımızın önceliği Turhal Şeker Fabrikamızın bacasının daha gür tütmesi üzerine, kapasitesinin, veriminin daha da artması üzerine çalışmak."

Şeker pancarı dışında nişasta şekerinin kullanılmasının gündemde olduğunu hatırlatan Göçer, şöyle devam etti:

"Hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza bu konuda bir uyarıda bulunmakta fayda var. Doğal şeker kullanmak lazım. Çünkü günümüzde geldiğimiz noktada obezitenin artışı ve şeker hastalığının, diyabetin artışı doğal şeker yani pancar şekeri dışındaki şekerlerin kullanımının artmasıyla da ilgilidir. Nişasta şekeri dediğimiz, mısır şekeri dediğimiz şekerlerin pek çok hazır üründe kullanılan şekerlerin sağlığımızı da yani gelecek nesillerimizi de olumsuz yönde etkilemektedir. O yüzden doğal şeker, pancar şekeri kullanmaya Turhal'dan bütün Türkiye'yi, bütün vatandaşlarımızı buradan bir sağlıkçı olarak, bir hekim olarak da uyarmak istiyorum. Bu doğrudan halk sağlığıyla ilgili önemli bir konudur."

Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Altun , Tokat Milletvekili Celil Göçer'e ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Göçer, ziyaretin ardından fabrika yemekhanesinde çalışanlarla birlikte yemek yedi.

Göçer'e ziyaretinde, Turhal Kaymakam Vekili Sefa Güler, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Tokat İl Başkan Vekili Muhsin Kurulay ve AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay, İl Genel Meclis Üyesi Ayla Bedirhan Çelik eşlik etti.