TOKAT (AA) - AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Tokat Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Göçer, beraberinde AK Parti İl Başkan Vekili Muhsin Kurulay ve partililerle birlikte Tokat Ticaret Borsa Başkanı Lütfi Bora'yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Göçer, Tokat Ticaret Borsasının önemli bir kurum olduğunu belirterek, "Başkanımıza bizlerin de yakından takip ettiği değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Borsamız çiftçinin önünde bir kurum. Onlara rehberlik yapacak bir kurum. Alışkanlıkları kazanmak kadar alışkanlıkları terk etmek de zordur. Doğal olarak atadan görülen tarım teknikleri var ve belli ürünler var. Tüm bunları tekrarlamak en kolay olanı. Ama bizim burada Tokat'ta tarım ile ilgili bir strateji belirlememiz gerekiyor." diye konuştu.

Bora da ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, "Yaz döneminde hepimiz genel olarak çalışıyoruz. Bu sene üretim miktarımız iyi. Özellikle hububat açısından bereketli bir dönem geçirdik. Son dönemde artan yağışlarla beraber ürünlerde geçtiğimiz yıla göre kalite azalması görülüyor olsa da 2013'e göre çok daha iyi durumdayız. Verim anlamında Türkiye ortalamasının yine üzerindeyiz." ifadelerini kullandı.