AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya yapılan saygısızlığı kınadığını, bu davranışa seyirci kalanları da milletin takdirine bıraktığını belirtti.

Cora, yaptığı yazılı açıklamada, halkın seçtiği bir hükümetin bakanına hakaret etmenin kimsenin hakkı ve haddi olmadığını ifade ederek, "DİSK Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yönelik olarak yapılan saygısızlığı kınıyor, bu davranışa karşı seyirci kalanları da milletimizin takdirine bırakıyorum. Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile birlikte gelmiş olduğu nokta yapılan her bir seçimde halkımız tarafından çok iyi değerlendirilmekte ve sandıktan çıkan sonuç demokrasinin tezahürü olarak tarihimizde yer almaktadır. Halkımızın bu mesajlarını almak istemeyen bazı kesimler, dışlayıcı bir anlayışla saldırmayı ve hakaret etmeyi tercih etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayı kınadığını vurgulayan Cora, şunları kaydetti:

"Türk demokrasisi adına bundan daha da üzücü olanı ise sayın bakanımız gibi halkın oylarıyla seçilmiş olan iki siyasetçinin tüm bu haksızlıklar yaşanırken memnun olmuş bir yüz ifadesiyle yaşananları izlemesidir. Salonda bulunan CHP ve HDP genel başkanları demokrasiye iğne ucu kadar katkı vermek isteseydiler bu yaşanlara seyirci kalmaz ve salonu terk ederdiler. Öyle olmuş olsaydılar işte halkın partisi konumuna ulaşırlardı. Bu yüzden bu halk bunlara her seçimde ayrı bir ders vermektedir. DİSK üyeleri tam da kendilerini doğrudan ilgilendiren konuların bütçe görüşmelerinde ele alınacağı günün arefesinde işçilerin yanında olmadıklarını bölücülerin yanında yer aldıklarını bir kez daha göstermişlerdir."