GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanlığı, ekmek israfının önüne geçmek amacıyla "Ekmeğini İsraf Etme" kampanyası başlattı.

AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları üyesi kadınlar, kampanya kapsamında bayat ekmeklerden yapılan yemek tarifleri ve bazı bilgilendirme notlarının yazılı olduğu el ilanlarını dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı ve kampanya sorumlusu Sonay Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları olarak bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk ve farkındalık projesine imza attıklarını söyledi.

Ekmek israfının önüne geçebilmek amacıyla "Ekmeğini İsraf Etme" kampanyasını başlattıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ev hanımlarına bayat ekmeklerden yapılan yemek tarifleri, erkeklere ise bilgi notları şeklinde hazırladığımız el ilanlarından dağıttık. Bilgilendirme amaçlı bir stant kurarak vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefledik. Bunların yanı sıra Gümüşhane Belediyesi tarafından şehrin bazı noktalarına bayat ekmek toplama kutuları koyulması konusunda çalışmalar yaptık. Toplanan bu bayat ekmekler hayvan barınağında yem olarak değerlendirilecek. Bütün bunlar sayesinde ekmek israfını azaltabilmeyi umuyoruz."

Yılmaz, vatandaşları ekmek israfı konusunda daha dikkatli olmaya davet ederek, "Kampanyamız süresince desteklerini bizden esirgemeyen AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, İl Kadın Kolları Başkanımız Şükriye Karabulut Orhan ve Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen'e teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fahri Yalçın da kampanya kapsamında hazırlanan standı ziyaret ederek, kampanyaya destek verdi.