PKK’lı teröristlerce iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, Dicle ilçesinde toprağa verildi.
AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, dün gece 23.30 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarının iş yerine yaptığı baskında hayatını kaybetmişti. Otopsinin ardından Dicle ilçesine getirilen Aktert’in naaşı, Yeşilsırt Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, siyasi parti temsilcileri, Aktert’in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"PKK, EN BÜYÜK ZARARI KÜRTLERE VERMİŞTİR"
Yenicami’de kılınan cenaze namazının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, PKK’nın Kürtlere dönük hiçbir hayırlı adımı ve düşüncesi olmadığını belirterek, "PKK en büyük zararı, tahribatı, kini, nefreti, ölümü Kürt vatandaşlarımızın üzerine kusmuştur. Hala da Kürtlere en büyük zararı veren örgüt PKK’dır. Çünkü PKK’nın hiçbir kutsalı yoktur. Kürtlerin değerleriyle, inancıyla, adetiyle, örf adet anlayışıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Biz bu kardeşlerimizin şahadeti ile AK Partililer olarak diyoruz ki; bizi siz öldürerek tüketemezsiniz. Biz tıpkı Deryan kardeşim gibi şerefli ölümü zulme rıza göstermeye yeğ tutmuşuz. Ama PKK zannetmesin ki AK Parti’ye dönük bu kanlı eylemleri gerçekleştirerek bizi doğruları söylemekten, bizi doğruları haykırmaktan, bizi Türkiye’nin Türk ve Kürt soylu vatandaşlarına hizmet etmekten asla alıkoyamaz. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz. AK Parti, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için vardır. Başkalarının hesabına taşeronluk yapan bir parti değildir" dedi.

"SANDIKTA YENEMEDİLER, ŞEHİT ETTİLER"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sivil inisiyatife, sivil siyasete tahammül edemeyen, tehditle şantajla halkın iradesini gasp etmeyi siyaset sayan ve yalan üzerine illerde, ilçelerde siyaset yapanların, yeri geldiğinde terörden veya silahların susmasından bahsettiğine dikkat çekerek, "Sandıkta yenemediler, halkın gönlüne giremediklerini görünce bu toprakların yetiştirdiği bir kardeşimizi şehit ettiler. Ondan sonra kalkıp birilerine mesaj vermeye çalışabiliyorlar. Hiç utanmadan sıkılmadan birilerinin maşası olabilirler. Deryan kardeşimiz bu topraklarda yetişen ve bu topraklarda siyaset yapan, buradaki insanlara iş bulmak için, buradaki insanların refah düzeyini yükseklere götürebilmek adına siyaset yapıyordu. Onun siyaset sahnesinde susturamadılar ama kalleşçe, haince gidip iş yerinde katlettiler. Biz inanıyoruz ki bu davanın mensupları şahadetle büyüyorlar. Bu dava şehit verdikçe büyüyen bir dava ve herkes şehitleri haberlerde duydukça biraz daha davasına sahip çıkıyor. Unutmayın ki bu davanın lideri, bu davanın başbakanı kefen giyerek meydanlara çıkan ve o şekilde siyaset yapan bir liderdir. Dolayısıyla şehit ederek hiçbir AK Partiliyi korkutamazlar. Biz buna asla izin veremeyiz. Bunu gerçekleştirenler de buna alkış tutanlar da elbette ki hem bu millet huzurunda hem de yargı huzurunda hesap verecekler. Kimse tehditle veya silahları konuşturarak bir yere varılmayacağını görüyorlar. Biz bu halkla beraberiz. Bu halkın içinden çıkan insanlar olarak halkımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.

"AKTERT’İ HEDEF ALANLAR BU ÜLKENİN HUZURUNU BOZMAYA ÇALIŞIYOR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, Deryan Aktert’i hedef alanların aslında kişisel bir hedeften öte bu ülkenin huzurunu bozmaya çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, "Bu ülkenin birliğini kardeşliğini yok etmeye çalışıyorlar. Fakat hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Korkunun ortadan kalkmasından korkan bir örgütle karşı karşıyayız. Bu örgüt korku yayarak insanları sindirmeye ve siyaseti ortadan kaldırmaya, demokratik siyaset alanlarını yok etmeye çalışıyor. Çünkü özgürlüğü olduğu yerde, demokrasinin, siyasetin olduğu yerde kendisine bir yaşam alanı olmadığını gayet iyi biliyor. Dolayısıyla insanları susturmaya, korkutmaya, dehşete düşürmeye, yıldırmaya çalışıyor. Ama hiçbir zaman başarılı olamayacak. Bugüne kadar nasıl ki bu terör saldırılarından yılmadıysak ve siyasetimizi sürdürdüysek bundan AK Parti’nin neferleri olarak siyasetimize devam edeceğiz" dedi. 
Hayatını kaybeden 5 çocuk babası AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’in cenazesi gözyaşları arasında aile kabristanına defnedildi.
(İHA)