AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan dolar bozdurma seferberliğine katılarak, tüm Diyarbakır halkını Türk lirasına sahip çıkmaya davet etti.
Sur ilçesinde bir döviz bürosuna gelerek, 1300 dolar bozduran AK Pati İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, TL’yi teşvik amacıyla Kadın Kolları olarak ellerinde bulunan bütün dövizleri bozdurup, bundan sonra TL ile alışveriş yapacaklarını kaydetti. Evsen, “Türkiye büyüyor. Bunu çekemeyenler, engel olmak isteyenler bir takım operasyonlarla yeniden Türkiye ekonomisinin üzerine dağılıyorlar ve algılarını ekonomimizin çöktüğü üzerine yoğunlaştırmaya çalışıyorlar. Tankın altına yatan aziz millet buna asla izin vermeyecektir. Cumhurbaşkanımızın doların bozdurulması talimatları üzerine biz de AK Partili Kadınlar olarak her şeyden önce bir vatandaş olarak ülkemizde olan sıkıntılara, algı operasyonlarına son vermek için Türk liramıza sahip çıkıyoruz, dövizlerimizi bozduruyoruz” dedi.
Bozdurdukları döviz miktarının hiç önemli olmadığını ve önemli olanın ülkeye, millete sahip çıkmak olduğunun altını çizen Evsen, "15 Temmuz’da canıyla tankı durduran halkımız, bugün ekonomisine sahip çıkmaktadır. Gün birlik günüdür. Bugün devletimizin, milletimizin yanında olma günü. Tüm Diyarbakırlı hemşerilerimizi ellerinde ki dolarları bozdurup TL’ye sahip çıkmaya, en önemlisi birlik ve beraberliğimizi sağlamaya, birlikte hareket etme gücümüzü dosta düşmana göstermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
(İHA)