SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, dünyanın en kutsal ve en kadim mesleklerinden olan öğretmenliğin, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde önemli role sahip olduğunu belirtti.

Karaaslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, özel, yüce ve onurlu bir meslek olduğunu belirtti.

Öğretmenliğin önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Karaaslan, "Dünyamızın en kutsal ve en kadim mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde önemli role sahiptir. Bu nedenle öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenileşmenin, kalkınmanın ve yarınlara güvenle yürümenin anahtarı durumundadır." ifadesini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik sıfatının verildiği 24 Kasım'ın 1981'den bu yana "Öğretmenler Günü" olarak kutlandığını hatırlatan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük takdir ve şükranla karşılıyoruz. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Hükümet olarak eğitim alanında Cumhuriyet tarihinin en köklü ve en kapsamlı yatırımlarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimizin hayat standartlarının daha da iyileştirilmesi için çalışmamız sürecek."

Görevi başında şehit olan ve hayatını kaybeden öğretmenleri rahmetle anan Karaaslan, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.