Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, FETÖ darbe girişimi sırasında şehit düşen en kıdemli asker Şehit Piyade Albay Sait Ertürk’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında kilit rol oynayan ve darbe girişimi sırasında şehit olan en kıdemli asker olan Piyade Albay Sait Ertürk’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Orgeneral Akar’a ziyarette; Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti. Akar, Sait Ertürk’ün annesi Sevgi Ertütk’ün Ankara Yenimahalle’deki evinin önünde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Akar ve kuvvet komutanlarının taziye evine girdiği sırada vatandaşlar “Ordu, millet el ele” sloganları attı. Ertürk’ün eşi Ceyla Ertürk ve bir kızının da taziye ziyareti sırasında evde bulunduğu öğrenildi.
FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında şehit düşen en kıdemli asker olan Şehit Piyade Albay Sait Ertürk, arkadaşı Piyade Albay Davut Ala ile birlikte İstanbul’da bulunan 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda verdikleri mücadele ile İstanbul için kilit rol oynadı. Ertürk ve Ala, Tugay içerisindeki tankların, silahların ve askerlerin dışarı çıkmasını engelledi. Ertürk, tek kurşunla şehit edilirken, mücadele sırasında 7 kurşunla yaralanan Davut Ala’nın tedavisi devam ediyor.
(İHA)