TRABZON (AA) - Akçaabat ilçesinde engelsiz park yapım çalışmalarının başladığı bildirildi.

Akçaabat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat Belediyesinin, örnek kent kimliğine uygun hizmet vermeye devam ettiği belirtildi.

Akçaabat’ta engelli çocukların yaşıtları ile gönüllerince oynayabilecekleri engelsiz parkın yapım çalışmalarına başlandığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Akçaabat Belediyesi hizmete sunduğu projelerle engelli vatandaşları da unutmuyor. Engelli vatandaşların, Akçaabat’ta daha rahat bir yaşam sürdürmelerini hedefleyen Akçaabat Belediyesi, engelli çocukların oyun özgürlüğüne kavuşması için engelsiz park çalışmalarına başladı. Parkın içerisinde özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için salıncak, tahterevalli ve engelsiz çocuk oyun grubu yer alacak. Eğlencenin yanı sıra engelli çocukların dikkat ve psikomotor becerilerinin gelişimine de katkı sağlayacak park, engelli çocukların diğer çocuklarla aynı ortamda oynamalarına imkan sağlayacak."

Açıklamada, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in de şu ifadelerine yer verildi:

"Engelli vatandaşlarımızın özellikle de engelli çocuklarımızın hiçbir destek almadan rahatça eğlenebilecekleri, her çocuk gibi keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer olsun istedik. Bizim için sıradan olan birçok şeyden maalesef engelli vatandaşlarımız mahrum kalıyor. Engelli insanımızın toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Akçaabat’ta bir ilk olarak engelli çocuklarımız için engelsiz park yapacağız. Engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak adına pozitif ayrımcılık yaparak, projelerimizi empati ile hizmete geçirmeye devam ediyoruz."