DÜZCE (AA) - Düzce'nin Akçakoca İlçesinde "İstihdam Seferberliği ve Teşvikleri " toplantısı yapıldı.

Akçakoca Belediyesine ait toplantı salonunda yapılan seminerde konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TOBB'da yaptığı "Milli İstihdam Seferberliği" açıklamasının ardından kendilerinin de Akçakoca da toplanarak çalışma yaptıklarını söyledi.

Devlet ile birlikte iş adamlarının da istihdam konusunda bazı fedakarlıklar yapacağını aktaran Vali Dağlı, "Milli İstihdam Seferberliğinde ki seferberlik kelimesinin normal zamanlarda olmayan, olağanüstü zamanlarda başvurulan ve geçici olan fedakarlıklara hep beraber katlanmak demektir. Yani olağan üstü bir dönemden geçiyoruz. Ekonomi de de böyle bir durum var.

- Devlet de, iş adamı da fedakarlık yapacak

Bu nedenler elimizi taşın altına koymak suretiyle neler yaparız. Burada ki amacımız bu. İş adamlarımız fedakarlıkta bulunacak. Tabi böyle bir fedakarlıkta bulunduğu zaman devletimizde bir takım fedakarlıkta bulunacak. Nedir bu. Belli bir gelirlerinden belli bir alacaklarından fedakarlık yapmak demektir. Yani biraz devlet fedakarlıkta bulunacak, birazda iş adamlarımız fedakarlıkta bulunarak böyle bir çalışmayı yapmış olacağız." dedi.

Toplantının başarılı olacağına inandığını belirten Dağlı, "Milli İstihdam seferberliği toplantısının başarılı olacağına inanıyoruz. Akçakoca ilçemizde de başarılı olacaktır. SGK ve İŞKUR İl Müdürleri gerekli açıklamayı yapacaklar. Göreceksiniz ki devlet pek çok alacağından vazgeçmiş durumda olacak. " diye konuştu.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant da zor bir süreçten geçildiğini, devlet üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını, iş adamları olarak da devlete ve millete olan borçlarını ödemek zorunda olduklarını kaydetti.

Toplantı, İŞKUR ve SGK İl Müdürlerinin Milli İstihdam Seferberliğinin içeriği konusunda yaptıkları sunumunun ardından son buldu.