DÜZCE (AA) - Akçakoca ilçesinde Sosyal Bilimler Lisesi, mevcut binasından taşınarak Barbaros Anadolu Lisesi binasına taşındı.

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı sonunda planlama çerçevesinde Sosyal Bilimler Lisesi'nin taşınması için okul idaresi ve velileri ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirtti.

Görüşmeler sonucunda en uygun ortamın Barbaros Anadolu Lisesi olduğu kararı verildiğini aktaran Özer, şöyle konuştu:

"Sosyal Bilimler Lisesi'nin, Barbaros Anadolu Lisesi'ne taşınmasının temel sebeplerinden bir tanesi orada erkek öğrenci yurdu olarak planladığımız bina ile bu okul arasındaki mesafenin çok kısa olmasıdır. Yaklaşık 70 metre kadar bir mesafede yer alıyor. Barbaros Anadolu Lisesi'ndeki eğitim algısı ile çocukların almış oldukları eğitim neticesinde yüksek okul tercihleri arasında benzerlik var. Okul idarecileri, Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki öğrencilerin bağımsız bir binada eğitim almasının doğru olduğunu düşündüler. Valilik marifetiyle planlamamız emir haline getirildi, gün itibariyle de hayata geçti."

Öğrencilerin ve velilerin eğitim öğretim yılının ilk günü bir eylem yaptığını anımsatan Özer, "Okul ziyaretleri yaparak veli ve öğrencilerle görüştük. Yarından itibaren öğrencilerin eğitim öğretimlerine planlandığı şekilde devam edecekleri yönünde kanaat sahibiyiz. Yarın herkes kendi okulunda Barbaros Anadolu Lisesi'nde Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerimiz, olmak üzere eğitim öğretimlerine devam edeceklerdir." diye konuştu.

Amaçlarının, eğitimde kaliteyi artıracak bir avantaj sağlamak olduğunu ifade eden Özer, "Tarafların hiçbirine haber verilmeden icraya konulmuş bir olay değil. Haziran ayında alınan kararları değiştirmeyi gerekli kılan bir durum ortaya çıkmış değil. Alınan idari kararları uygulayacağız. İmkanların azamisini zorlayarak kalıcı çözüm geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.