SİNOP (AA) - Sinop'ta doğal yapısı ile vatandaşlara aynı anda hem denize girebilme hem de ormanda doğa yürüyüşü yapma imkanı sunan Akliman Koyu, son 3 ayda yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırladı.

Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akliman Koyu, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Bünyesinde iki küçük ada barındıran koy, özellikle ailesiyle günübirlik piknik yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Hamsilos Tabiat Parkı sınırlarında yer alan koy, zaman zaman konser ve benzeri etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Sinop Temsilcisi Adem Tahtacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un doğal güzellikleriyle bölgede öne çıkan bir il olduğunu söyledi.

Ziyaretçilerin Sinop için "Karadeniz'in Bodrum'u" benzetmesini yaptığını dile getiren Tahtacı, bu algının oluşmasında Akliman başta olmak üzere kentte yer alan koyların etkili olduğunu belirtti.

Tahtacı, Akliman Koyu'nun bünyesinde farklı özellikleri bir arada barındırdığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Akliman Koyu, Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun yolu üzerinde yer alıyor. Zaten bu bölge tabiat parkı ilan edilmiş. Yeşil ve mavinin kesiştiği nadir mekanlardan. İnsanlar burada aynı anda denize girebiliyor, sonra aynı koyda doğa yürüyüşü yapma imkanı bulabiliyor. Piknik yapmaya da çok elverişli. Dolayısıyla kendine özgü özellikleri nedeniyle her yıl yaz döneminde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Ziyaretçiler, koylarının güzelliği sayesinde Sinop'u 'Karadeniz'in Bodrum'u' olarak görmeye başladı. Sinop turizmi adına bu çok sevindirici bir olay."

Öte yandan özel bir firma tarafından işletilen koya son 3 ayda yaklaşık 30 bin biletli ziyaretçinin giriş yaptığı öğrenildi.