BOLU (AA) - Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesince hakkında açılan dava kapsamında polis ve jandarma ekipleri tarafından Bolu Adliyesine getirilen Çakıcı, Asliye Hukuk Mahkemesine çıkarıldı.

Çakıcı'nın avukatı Can Sevinç, duruşma sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada, müvekkilinin "Recep Efendi" diye başlayan mektubundan dolayı yargılandığını anımsatarak, sürece ilişkin bilgi verdi.

Müvekkilinin burada verdiği ifadenin, Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirileceğini kaydeden Sevinç, hükmün açıklanmasıyla ilgili olarak sorulan soruya, "Çakıcı beyanında 'Verilecek tüm cezaları kabul ediyorum. Hiçbir erteleme, geri bırakılma istemiyorum. Hiç fark etmez. Bu yaptığım hakaret içerikli yazı, kesinlikle makama değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına ait' demiştir." iddiasında bulundu.

Talimat üzerine duruşmanın Bolu Adliyesinde yapıldığını anlatan Sevinç, "Dosya Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesinin asli dosyasıdır. Bolu'da olduğumuz için burada duruşmaya çıktık. Davalar devam etmekte. Gelişmeler nasıl olacak biz de göreceğiz. Bu konuda bir şey söyleyemiyorum." dedi.