ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yapımı tamamlanan Balıklar Camisi ibadete açıldı.

Aşağıdağ Köyü Cami Yaptırma Yaşatma Köy Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı İbrahim Çevik, açılışta yaptığı konuşmada, 4 yılda tamamlanan Balıklar Camisinin hayırseverlerin desteği ile yapıldığını söyledi.

Caminin altından geçen derede balıkların yaşadığını ifade eden Çevik, "Eskiden ağaçtan bir cami vardı. Yaklaşık 63 yıl önce tahta cami yıkılarak başka bir cami yapıldı. O camide artık köyümüze yetmiyordu. Köylülerle birlikte karar alarak camiyi yıktık. Yerine hayırseverlerin desteği ile yaklaşık bin kişinin namaz kılabileceği bir cami yaptık. Bu caminin altından ve yanından dere geçiyor. Bu derede eski yıllarda balık avlanırmış. Biz de yeni yaptığımız caminin adını Balıklar Camisi ismini verdik." konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise, Aşağıdağ köyünde yapılan caminin hayırlar getirmesini dilediğini belirterek, "15 Temmuz darbe teşebbüsü yapılış ve vatandaşımıza karşı işlenen suçlar itibariyle bugüne kadar karşılaştığımız darbe teşebbüslerin en ahlaksızı en karanlığıdır. Bu darbe teşebbüsünde hainler başarılı olmadı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu halkımız ve onların kurumları ülkesine ve davasına sahip çıktığı için başarılı olamadılar. 15 Temmuz gecesi ilk defa camilerimizin darbelerin önlenmesinde ne kadar önemli olduğunu gördük." şeklinde konuştu.