ZONGULDAK (AA) - Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, bölgede etkili olması beklenen sağanağa karşı tedbir aldıklarını açıkladı.

Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bölgede sel ve kar yağışı uyarısının yapıldığını belirtti.

Sel baskını ya da kar yağışına karşı tüm önlemlerin alındığını belirten Taşkın, şöyle konuştu:

"Su baskınlarına ve don olaylarına karşı bir ekip kurduk. Aşırı sağanak yağmurla birlikte Alaplı Çayında taşma riski olabiliyor. Bu durum karşısında tüm önlemlerimizi almış durumdayız. Kış aylarında olduğumuz bu dönemde meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarında kar yağışlarında sürücülerimiz zincirsiz, kar lastiği olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyoruz. Öğrenci servislerine yayalara öncelik hakkı tanıyalım aksi takdirde üzücü sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca kar yağışı meydana geldiğinde yolları kapanan, ulaşım problemi yaşayan, acil hastası olan ve araçları mahsur kalan vatandaşlarımız 110 itfaiye hattından itfaiye müdürlüğümüze ulaşarak yardım isteyebilirler. Tüm vatandaşlarımıza kazasız belasız mutlu günler diliyoruz."