ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesine 4 yıllık teknoloji fakültesi kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Alaplı'ya kurulması planlanan fakültenin adının Teknoloji Fakültesi olacağını söyledi.

Okulun Alaplı'nın teknolojik bir merkez olmasına katkıda bulunacağını ifade eden Çaturoğlu, "Belediyemizin okulun karşısında 9 bin 900 metre kare bir yeri var. Borç takası suretiyle önce milli emlak ve daha sonra üniversitemize tahsis etmek için çalışmalara başladık. Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de Alaplı'ya kurulması planlanan teknoloji fakültesinin, Mühendislik Fakültesinin benzeri olacağını belirterek, "Özelikle buradaki orta ve küçük ölçekli işletmeler ile Erdemir için teknik destek ve altyapı araştırmalarında danışmanlık hizmeti verebilecek. Kaymakamımız, belediye başkanımız ve sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımız kuruluş sürecine katkı vermeye davet ediyoruz." diye konuştu.