Ağrı’nın Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, darbe girişiminin yaşandığı gecede alay komutanının kendisini arayarak, “Ben milletime ihanet edenin kafasına sıkacağım” dedi.
FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimine tepki amaçlı eksi hükümet konağı önünde yürüyüşe geçen kalabalık, kaymakamlığa kadar yürüdü. Burada kalabalığa hitap eden Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, ortaya koydukları irade için vatandaşlara teşekkür etti. Yalçın, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke yönetiminde yer almasından itibaren bağımsızlığını, onurunu, şerefini ve istikrarını koruduğunu söyledi.

Türkiye’nin güçlenmesini istemiyorlar
Kaymakam Yalçın, Türkiye’nin güçlenmesini, büyümesini istemeyenlerin darbe girişimine karşı halkla beraber canlarını ortaya koyduklarını ifade ederek, “Biz o gün hepimiz ölümü göze alarak buraya geldik ve buraları asla alamayacaklarını gösterdik. Telefonla konuştuğum alay komutanımız ve emniyet müdürümüz, ‘bizlerde herhangi bir sıkıntı yok. Bizler hepimiz devletimizin ve milletimizin yanındayız’ dediler. Buna rağmen sözde darbenin karşısına dikilerek hükümet konağını koruyan Patnoslu hemşerilerimi teker teker kucaklıyorum ve göstermiş oldukları dik duruş için hepsini selamlıyorum” dedi.
Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay ise, o gece alay komutanıyla yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Akbay, “Bugün çok kutsal bir gündür. 4 gündür bu soysuzların, bu şerefsizlerin, bu alçakların, bu millete düşman olanların ne yapmak istediklerini gördük. Emin olun bizim son 5 aydır yaşadığımız, son iki senedir yaşadığımız siyasetin içerisindeki tahribatta bu şerefsizlerin eseridir. Bunların mal ve mülküdür. Bu hendekte bunların eseridir. Milleti bir birilerine düşürmeye çalıştılar ama başaramadılar. Devletin milletin parasıyla devletin milletin gücüyle Ankara’nın ortasında, İstanbul’un ortasında imanlı yürekli insanları katlettiler. Bunları yapan adamlar bu memlekette yıllardır İslam ile Kur’an ile vatandaşları kandırıyorlar. Dolayısı ile bizim yapacağımız şey şu. Biz memleketimize sahip çıkacağız. Biz imanımıza sahip çıkacağız. O gece alay komutanımız beni aradı, ‘bilmenizi istiyorum. Ben bu milletin evladıyım. Ben bu milletin çocuğuyum. Ben milletime ihanet edenin kafasına sıkacağım. Eğer içeride silah sesi gelirse oradakilere anons ettirin, korkmasınlar. Ben buradaki şerefsizleri öldüreceğim’ dedi” ifadelerini kullandı.
Mitinge telefon ile bağlanan Ağrı Valisi Musa Işın ise, “Allah’ın izniyle sayenizde darbeci zihniyet çökertildi ve hepsi kodese tıkıldı. Kahraman Patnosluların ve Ağrılıların ve bütün Türkiye’nin sayesinde ilk kez bir darbe halkın ayağa kalkmasıyla son bulmuştur. Sizleri canı gönülden kutluyorum” dedi.

"Tükürükleriniz yeter ona"
Konuşması "idam isteriz" sloganlarıyla kesilen Işın, şöyle devam etti:
"Bakın benim daha ilginç bir teklifim var. Bence Amerika’daki kuklayı getirsinler, boynuna tasma taksınlar ve memleketin sokaklarında dolaştırsınlar. Bu millet o haine tükürükleriyle cevap versin. Emin olun ki, sokaklarda süründürülerek, bu halkın onun yüzüne tükürmesinden daha ağır bir ceza olamaz. Tükürükleriniz yeter ona tükürükleriniz. O her türlü ihaneti bu ülkeye yaptı."
(İHA)