Türkiye genelinde bulunan tüm kara sınır kapılarında yaşanan sistem arızası, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda da girişlerin aksamasına neden olurken Alman takımı Borussisa Dortmund’un malzeme otobüsü de sistem arızasından etkilendi. Alman ekibinin malzeme otobüsü, sistem arızasının yanısıra evrak eksikliğinin de çıkması üzerine ülkeye gecikmeli giriş yaptı.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı Kapıkule Sınır Kapısı’nda, akşam saatlerinde yaşanan ve yaklaşık bir saat süren sistem arızası nedeniyle, ülkeye girişlerde aksama yaşandı. Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubun’ndaki Alman rakibi Borussia Dortmund takımının bazı malzemelerinin bulunduğu kulüp otobüsü de hem evrak eksikliği hem de sistem arızası dolayısıyla Türkiye’ye giriş yapamadı. Yaklaşık bir saat gümrük sahasında bekleyen otobüs, sigorta işlemlerinin ve sistem onarımının ardından gümrükten giriş yaparak Çarşamba günü oynanacak maç öncesi İstanbul’a doğru hareket etti.

“SİSTEM ARIZASI DORTMUND OTOBÜSÜ İÇİN TESADÜF OLDU”
Sistem arızasından dolayı yaşanan aksaklıklar ve Dortmund ekibinin malzeme otobüsünün yaşadığı sıkıntılar ile ilgili bilgi almak için telefonla ulaşılan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, gümrük sahalarında yaşanan sistem arızasının tüm Türkiye genelinde etkili olduğunu dile getirerek, “Bilgisayar sistemlerindeki internet arızası tüm Türkiye çapında oldu. Yapılan çalışmalarla bir saat içerisinde tekrar normale döndü. Bu tarz yaşanan durumlarda manuel kayıtlar yaparak geçişleri sağlıyoruz. Dortmund takımının malzeme otobüsü de gümrüğümüze bu saatlerde geldi. Sistem arızası onlar için tesadüf oldu. Sistem arızası olmasa bile hemen geçiş yapmaları mümkün olmayacaktı. Çünkü Dortmund takımın otobüsünün evraklarında bazı eksiklikler vardı. Otobüste bulunan otobüs şoförü ve diğer yetkili eksik evrakları tamamlarken sistem arızası da o sırada giderilmiş oldu ve sorun ortadan kalktı. Otobüs yaklaşık iki saat önce İstanbul’a doğru yola çıktı. Şu an için gümrük kapılarımızda da herhangi bir sistem problemi yaşanmıyor. Sorun ortadan kalktı” ifadelerini kullandı.
(İHA)