DÜZCE (AA) - Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin tasarıya onay vermesini kınadı.

MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, Alman Federal Meclisinde 1915 olaylarını sözde Ermeni soykırımı olarak niteleyen tasarının kabul edilmesini anlaşılmaz bulduklarını belirtti.

Almanya ile tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkilerin bulunduğunu kaydeden Çakmak, "Almanya Federal Meclisinin, iddiaların, tartışma kabul etmez birer gerçekmiş gibi kamuoyu kanaatine dayatılmasına neden olacak ve toplumlar arasında husumet oluşturabilecek kararların alınması, ülkemizin attığı adımların aksine çözüme ve uzlaşıya değil, soruna ve çatışmaya hizmet eder. Gerek Almanya Parlamentosu'nun aldığı bu kararı, gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Alınan kararla ülke ilişkilerinde sıkıntılar yaşanacağından endişeli olduklarını aktaran Çakmak, şöyle devam etti:

"İş alemi olarak, yoğun ticari ilişkilerimizde ve Almanya ile bugüne kadar süregelen birlikteliğimizde ciddi sıkıntılar yaşanacağı endişesindeyiz. Bu siyasi kararın, özellikle varlıklarıyla ekonomisine ve kültürüne katkı sağlayan 3 milyondan fazla Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşımızın yaşamını ve Türk ile Alman toplumları arasındaki ilişkiyi zedelememesini umuyoruz."