TRABZON (AA) - Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevki için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma İstasyonu Komutanı Deniz Yarbay Michael Ehlers, görev süresinin dolması sebebiyle Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'e veda ziyaretinde bulundu.

 Deniz Yarbay Ehlers, Trabzon'daki görev süresinin dolması sebebiyle, Lojistik Aktarma İstasyonu Komutanlığı'nın yeni komutanı olan Albay Stefan Hüller ile Trabzon Valisi Öz'ü makamında ziyaret etti.

Ehlers, ziyarette yaptığı konuşmada, kendilerini Trabzon'un bir parçası olarak gördüklerini belirterek, "Burada gördüğümüz ilgi ve misafirperverlik bizi çok etkiledi. Kendimizi evimizdeymiş gibi hissettik. Trabzon’un bir parçası gibi görüyoruz kendimizi. Burada 3 ay görev yaptım, zaman nasıl geçti anlamadım. Bize sunduğunuz şartlar çok mükemmeldi. Sizlere ve Trabzon halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Almanya'nın önümüzdeki yıldan itibaren Afganistan'da 800 askerle görev yapacağını anlatan Ehlers, "Afganistan'da görevin ne şekilde devam edeceğine dair kararlar verildiğine göre, bizim açımızdan da bu malzemenin geri taşınmasının ne şekilde devam edeceği meydana çıkmaya başladı. Almanya 2014 yılından sonra yaklaşık 800 askerle Afganistan'daki görevini sürdürecek" dedi.

Ehlers, kendilerinin artık Trabzon'dan Almanya'ya geri götürmeyi gerektirecek bir malzemesi olmayacağını anlatarak, "Bana kalan tek şey aslında bize sağladığınız şartlar için hem size, hem misafirperverliği için Trabzon halkına sonsuz teşekkürlerimizi iletmek" diye konuştu.

Vali Öz de Türkiye'nin çevresindeki çatışmalara değinerek, "Türkiye, coğrafi konumu itibarıyla bu sıkıntılardan en fazla etkilenen ülkelerden birisidir. Dünyada ve çevremizde yaşanan bu huzursuzlukların ortadan kaldırılması için uluslararası kuruluşlar daha etkin rol almalıdır. Ülkeler arası sınırların giderek kalktığı, ülkelerin çıkarlarının daha ortak olduğu küreselleşen dünyada barış içinde yaşamak için bu kaçınılmaz bir durumdur. Bu anlamda Afganistan Barış Gücü’nün çalışmalarını çok önemlidir. Bütün kurumların etkin rol aldığı barış dolu bir dünyayı hep birlikte yaşamayı diliyorum" dedi.

Öz, ziyaretin anısına Ehlers'e gümüş telkari işlemeli fincan takımı armağan etti.