ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlayana kadar yeni toplu taşıma sistemine geçileceği söyledi.

Yılmaz, makamında Ordu Dolmuşçular Kooperatifi, Kuğukent Minibüsçüler Kooperatifi ve Sağra Meydan Minibüsçüler Kooperatifi temsilcileriyle bir araya gelerek Altınordu ilçesinde yapılacak toplu taşıma dönüşüm çalışmalarına yönelik istişarelerde bulundu.

Yılmaz, Ordu’da şehir içi ulaşımın düzenlenmesi ve toplu taşıma dönüşüm çalışmalarına yönelik ciddi adımlar attıklarına dikkat çekerek, Altınordu ilçesinde yapılacak düzenlemeleri 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlayana kadar gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Dolmuşçu esnafının düşüncelerine önem verdiklerini söyleyen Yılmaz, "Esnaflarımızla aynı fikirde olduğumuzu görüyorum. Yeni sistemde yer alacak otobüs, yarım otobüs ve minibüslerin sayısının ne olacağı ve ne şekilde çalışacağıyla ilgili esnafımızın diğer illerdeki örnekleri görmesini ve incelemesini istedik. Eksik kalan ya da olmasını istediğiniz bir konu varsa onu bize bildirin. Bizler de müdahale ederek sistemi ona göre en verimli şekilde kuralım." dedi.

Yılmaz, toplu taşıma sisteminde yapılacak yeni düzenlemelerle şehir trafiğinin nefes alacağını ve vatandaşların daha konforlu araçlarla merkezler arası ulaşımının sağlanacağını sözlerine ekledi.

Toplu taşıma alanında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz ise şunları dile getirdi:

"Sağra Meydan, Kuğukent ve şehir içi dolmuş esnafları olarak, 2017 yılında yapılacak genel kurulda tek çatı altında birleşip Büyükşehir Belediyesinin Altınordu’da şehir içi ulaşımıyla ilgili yapacağı düzenlemelerle ilgili katkıda bulunmak istiyoruz. Mevcut arabaların büyütülmesi ve koltuk kapasitesinin artırılmasına olumlu bakıyoruz. Bu konuda yapacağımız çalışmayla diğer illerdeki örnekleri de inceleyerek rapor haline getireceğiz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak hazırlayacağımız proje ve raporları, Büyükşehir Belediyemize sunacağız."