BARTIN (AA) - Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve sahilleriyle tanınan Bartın'ın Amasra ilçesinde bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra, bakir koyları, temiz kumsalları, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Yeşilin tonları ve denizin mavisiyle bütünleşen doğasıyla ilgi çeken ilçede, Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki plajlar bayramın ikinci gününde de tamamen doldu.

Güneş, kum ve deniz üçlüsüne kültürü de ekleyen yapısıyla "Karadeniz'in Antalyası" olarak anılan Amasra'da, 4 günlük tatili öncesinde otel ve tesislerin tamamının dolması, belediyeyi "ev pansiyonculuğu"na yönlendirdi.

- Evler pansiyona dönüştü

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu, binlerce günübirlik turistin ilçeye akın ettiğini söyledi.

Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerden de çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını anlatan Timur, "İlçede yaz ayları ve hafta sonlarının yanı sıra bayram tatillerinde konaklama talebini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Artan turist potansiyeline karşın pansiyon ve otellerdeki yatak sayısının artmamasının sıkıntısını yaşıyoruz. Halkımızın çoğu evlerini turistlere açtı. Bayram tatili süresince ilçe halkının yüzde 90'ının konutu pansiyon olarak hizmet verecek." dedi.

- Otoparkların tamamı doldu

Bayram öncesi alınan tedbirlerle sorunsuz bir bayram geçirmelerine karşın, özellikle balık lokantalarında uzun kuyruklar oluştuğunu ifade eden Timur, şöyle konuştu:

"Amasra, tarihi ve doğal güzelliğinin yanı sıra balığı, salatası ve insanımızın misafirperverliği ile önemli turizm merkezlerinden biri. Özellikle balık yemek isteyenler için önemli bir nokta. Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde 6 bin nüfuslu ilçemiz, nüfusunun 10 katı turist ağırlıyor. İlçemiz Büyük Liman mevkisindeki plajımız tıklım tıklım doldu, şemsiye kuracak yer kalmadı. İlçe merkezindeki park sorunu nedeniyle araçlar ilçe girişindeki karayolunda kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. İlçe merkezindeki tüm otoparkların dolması nedeniyle sürücüleri, ilçe girişindeki mahallelere yönlendiriyoruz."

Bu arada Bartın'ın İnkumu, Güzelcehisar, Tarlaağzı ve Çakraz sahilleri de tatilcilerden ilgi görüyor.