AMASYA (AA) - Amasya İl Genel Meclisi kasım ayı toplantıları Taşova ve Suluova ilçelerinde gerçekleştirildi.

Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünde düzenlenen toplantıya, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır ve meclis üyeleri katıldı.

Çıttır, bu yıl diğer yıllara göre daha çok tasarruf eksenli bir bütçe çalışması yapılacağını belirterek, "Kasım ayı toplantılarımızda ağırlıklı olarak bütçe görüşmesi olacaktır. 2017 yılı bütçemiz 59 milyon 500 bin civarında olmasını beklemekteyiz. Toplantı da birlik ve beraberlik içerisinde aldığımız kararlar vatandaşlarımıza hizmet olarak dönmektedir. Toplantımızın ülkemize ve Amasya’ya hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

- Suluova

Özel bir restoranda yapılan toplantıya, Kaymakam Hayatı Taşdan, Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır ve meclis üyeleri katıldı.

Taşdan, burada yaptığı konuşmada, Suluova ilçesinin hayvan ve çiftçilik ile geçimini sağladığını, son yıllarda yapılan yatırımlarla sanayileşme adına önemli adımlar atıldığını söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Çıttır da İl Genel Meclisi'nin Amasya bölgesindeki köyler başta olmak üzere il merkez ve ilçelere her zaman katkı sağladığını, yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.