SAMSUN (AA) - Amasya Şeker Fabrikası'nın Vezirköprü ilçesindeki taşınmazlarını içerisinde bulunan binalarla satışa çıkarması tepkiye neden oldu.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Fakı ile Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, Amasya Şeker Fabrikası Vezirköprü Bölge Tarım Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı.

Fakı, arsaların satış sürecinin durdurulması gerektiğini ifade ederek, "Amasya Şeker Fabrikası'na ait olan bina ve arsalar fabrika yönetimi tarafından satış sürecinin başlatılması Vezirköprü’de şeker pancarı tarımını olumsuz etkileyecek. Satışlar yüzünden ekim alanı azalacak, ayrıca üreticilerin hizmet aldığı bina, ambar ve depoların başka bir yerde yeniden inşa edilmeden arsaları ile satışının yapılması, Vezirköprü çiftçisini mağdur edecektir" ifadelerini kullandı.

Satışa çıkarılan yerlerin yıllar önce çiftçilerin kendi imkanları ile alınarak yapıldığını bildiren Fakı, bölge çiftçilerinin talepleri doğrultusunda satış sürecinin bir sonlandırılması istedi.

Alper de satışın durdurulması konusunda Pancar Ekicileri Kooperatifi ile her türlü faaliyette ortak hareket edeceklerini dile getirerek, ziraat odası olarak bölge ekonomisine katkı sağlayan bu yerlere sahip çıkma ve çiftçilerin haklarını savunmada Fakı’yı her konuda destekleyeceklerini kaydetti.

Taşınmazlarda 17 bin çiftçi ailesinin hakkı olduğunu vurgulayan Alper, "Vezirköprü’de bulunan taşınmazların blok halinde satışa çıkartılması kabul edilir bir durum değil. Dedelerimizin, çok zor koşullarda kurulan şeker fabrikasının, bölge kantarlarının ve bütün taşınmazlarda alın teri var" dedi.