AMASYA (AA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından organize edilen söyleşide üniversite öğrencileriyle buluştu.

Vali Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin en büyük gücünün insan sermayesi olduğunu, bu sermaye içinde gençliğin ayrı bir yerinin bulunduğunu belirtti.

Devletin, imkanlarını zorlayarak, gençlerin çağın gereklerine uygun bir şekilde yetişmeleri için gayret gösterdiğini ifade eden Çomaktekin, bu imkanlar sağlanırken devletin ve milletin birtakım beklentilerinin olduğunu söyledi.

Beklentilerinin gençlerin iyi bir tarih şuuruna sahip olmaları yönünde olduğunu vurgulayan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Sizler milli ve manevi değerlere bağlı yetişmelisiniz. Öncelikle eğitim gördüğünüz alanda üst seviyede bilgi sahibi olmalısınız. Bilgiye ulaşmak günümüzde çok kolaylaştı ancak bilgiyi yorumlamayı bilmek ve insanlığa fayda sağlayacak şekilde kullanmak gerekiyor. Sosyal açıdan, milli ve manevi açıdan değerleri olan, adalet ve sosyal paylaşım duygusu olan gençler olmanız gerekiyor. Zulme ve zalimlere karşı mücadele eden hakkın ve haklının yanında yer alan, güçlünün değil, mazlumun yanında yer alan bir karaktere sahip olmalısınız."

Programa, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Adalet Komisyonu Başkanı Fahrettin Kaya, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve üniversite öğrencileri katıldı