AMASYA(AA) - Amasya Valisi Salih Işık, "Yaşadığımız Anadolu pahalı bir coğrafyadır. Onun için her ailenin yakın veya uzak sülalesinde mutlaka şehit vardır. Bu vatanda yaşamanın bedeli ağırdır. Bunun için daha çok çalışacağız. Birlik ve beraberliğimizi diri tutacağız." dedi.

Vali Işık, Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DAEŞ mensuplarınca güdümlü roketlerle Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait iki tanka yönelik saldırıda şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Osman Karakuş'un ailesine bayram ziyaretinde bulundu.

Işık, Suluova ilçesine bağlı Eraslan köyündeki şehidin babası Mehmet ve annesi Ayfer Karakuş'a başsağlığı diledi.

Şehit ailesinin bayramını da kutlayan Işık, şehitlik mertebesinin kutsal bir mevki ve makam olduğunu belirterek, "Allah sizlere sabırlar versin. Yaşadığımız Anadolu pahalı bir coğrafyadır. Onun için her ailenin yakın veya uzak sülalesinde mutlaka şehit vardır. Bu vatanda yaşamanın bedeli ağırdır. Bunun için daha çok çalışacağız. Birlik ve beraberliğimizi diri tutacağız." diye konuştu.

Vali Işık, şehit ailesiyle bir süre sohbet ettikten sonra, çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette, Suluova İlçe Müftü Vekili Metin Şener de Kur'anı Kerim okudu.

Işık'a ziyaretinde Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selami Akşit, Suluova Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve diğer yetkililer eşlik etti.