AMASYA (AA) - Amasya Valisi Osman Varol, Çevre Yolu bittiği zaman şehrin kaderini değiştirerek, ciddi rahatlama sağlayacak bir yatırım olduğunu söyledi.

Varol, yapımı devam eden Amasya Çevre Yolu inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeleri sırasında, gazetecilere açıklamalarda bulunan Varol, Çevre Yolu inşaatının tamamlanmasıyla Amasya'daki trafik sıkışıklığında büyük ölçüde rahatlama olacağını ifade etti.

İnşaatın en iyi şekilde tamamlanabilmesi için çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurgulayan Varol, "Öngörülen takvimde yolumuzun tamamlanıp hizmete açılacağı ve insanlarımızın da bundan istifade etmeye başlayacağı ortada." dedi.

Yolun köprüler ve viyadüklerden oluştuğunu ve arazi yapısının da zor olduğunu dile getiren Varol, "Yaklaşık 12 kilometrelik bir güzergah. Bittiği zaman şehrin kaderini değiştirerek ciddi rahatlama sağlayacak bir yatırım. Bu yatırımın yapılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, yerelde bu projenin gerçekleşmesinde baştan beri katkısı olan tüm paydaşlara, çalışmaları yürüten karayolları teşkilatına, müteahhit firmaya ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Daha sonra Varol, Çevre Yolu güzergahında bulunan viyadük ve tünel inşaatlarını da gezerek, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve firma yetkililerinden detaylı bilgiler aldı.

Varol'a incelemeleri sırasında, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ve diğer yetkililer eşlik etti.