AMASYA (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için vatandaşlar, Amasya'da toplandı.

Etkinliğe, Amasya Valisi Salih Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti, CHP, MHP ve BBP teşkilatlarının il ve ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Amasya Valisi Işık, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi siyasi tarihin en alçak, en pervasız ve en kanlı ihanetlerinden birine maruz kaldığını söyledi.

Milletin meclisinin ve devletin kurumlarının savaş uçakları ve tanklarla yıkılmak istendiğini anlatan Işık, "Uzun zamandan beri büyük bir gizlilik ile silahlı kuvvetlerimizin içinde örgütlenen bir grup üniformalı terörist, FETÖ'den aldıkları emirle demokrasimize darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu hain darbe girişimi, milletimizin şanlı direnişini, medyamızın ve siyasi partilerin katkılarıyla boşa çıkarılmıştır" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı ise 15 Temmuz gecesi Türk milletinin çok bir destan yazdığını belirterek şunları kaydetti.

Biz sizin aklınızdakileri düşünceleri temsil ediyoruz. Biz hep konuşuyoruz ama en güzel konuşmayı 15 Temmuz gecesi millet yaptı. Aklıyla ve kalbiyle öyle bir konuştu ki darbecilere o geceyi dar etti. 15 Temmuz Türkiye'de yaşanan darbelerin en vahşisi ve en kanlısıydı. Bir çetenin, ismini söylemekten kaçındığım o hainin kurduğu bir darbe girişimiydi. Tabii ki arkasında kimlerin bulunduğunu biliyorsunuz, küresel güçler böyle uşaklar kullanırlar. Gerçekten milleti temsil etmek isteyenler açıktan milletin karşısına gelip millette sözleşme yaparlar ve iktidara talip olurlar. Darbe yapanlar karanlık yollarla iktidar olmaya çalışanlar, adı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, millet iradesiyle çelişir ve onların tek bir adı vardır, çetedir ve terör örgütüdür. Onlar bir çete, Allah korusun başarılı olsalardı emin olun orada ya 3 gün otururlardı ya 5 gün. Milletin iradesiyle çelişerek milletin başında oturamazsınız, bu millet sizi orada oturtmaz. Ben bu olayda ilk saatlerden itibaren darbecilere karşı dik duran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve diğer siyasi parti liderlerine teşekkür ediyorum.

Alandaki binlerce vatandaş, Yenikapı Miting Alanı'ndan yansıtılan görüntüleri de dikkatle izledi.